Working with architects, Workspace restored a 1901 built, former jewellery shipping vault, maintaining historic features whilst creating a modern and adaptable, sought after London office space that prioritises sustainability.

This unique space has been sensitively re-designed and is one of Workspace’s most sought after London based office spaces, home to over 200 small businesses. It offers tenants flexibility to customise studio spaces to suit their everyday needs, which sit alongside large shared areas which foster a vibrant, community feel.

Key features of the building at its redesign:

  • Period property
  • Workspaces’ adaptive reuse of the 1901 built, grade 2 listed Salisbury House maintains original French and English-baroque inspired features
  • Has previously served as a vault for international jewellery shipping and a hospital.
  • Redesign incorporates a lively interior aesthetic including wood panelling, white washed walls and industrial pendant lighting.
  • Overlooking Finsbury Park, London’s largest garden square, the design invites the outside in with biophilic features.
  • Home to a new event space, optimised for networking socials, conferences and offsite meetings, which is the first of its kind in this area of London
  • Eight floors of refurbished office space
  • Communal roof terrace overlooking skyline city views
  • Facilitating sustainable practices in every aspect of business is a priority throughout

Charlotta Faulkner, Design Director at Bluebottle Architecture & Design who worked with Workspace on the redesign, shares further insight: “Bluebottle worked to implement a contextually responsive design through the current wings at Salisbury House, celebrating the grandeur and history of the building while inserting a freshness and vibrancy sought after by our clients’ customers.

“We reworked the interior architecture heavily within the framework of the building to allow for more suitable layouts, providing dedicated breakouts, tea-points, phone booths and toilets to support the units of each wing.

“By retaining the original features of the building and their patina, such as the glazed wall tiles, terrazzo & timber floors, sash windows and interior mouldings, we want to celebrate the character of the original design and work to complement this through our interior scheme and colour palette.”

Project: Workspace
Size: 231,246 sqft
Location: London, United Kingdom
Design Studio: Workspace
Photo Credit: Workspace
Website: workspace.co.uk